Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Kijk jij tegenwoordig nog naar gewone TV?

Laatst geüpdatet op 30 november 2022

Terwijl de ene na de andere streamingdienst de lucht in gaat bestaat er ook nog steeds wat ik noem, de gewone reguliere TV. Te denken valt dan aan NPO, RTL, SBS etc.

Streamingsdiensten

Feit is dat ondanks er best veel streamingsdiensten zijn, de gewone reguliere TV nog steeds door genoeg mensen bekeken wordt. Zelf behoor ik tot de groep die geen gewone TV meer kijkt. Voor mij zijn het alleen nog streamingsdiensten.

De TV ging hier de deur uit

Een paar jaar geleden zat ik nog met regelmaat voor de buis gekluisterd. Diverse TV programma’s kon ik nog kijken en volgde ik tot op de voet. Enkele waren nog leuk, maar voor mij persoonlijk namen ergernissen toe. De gewone reguliere TV was iets om depressief van te worden. Kwalitatief schortte het vaak aan goede content of schoot. de ene herhaling na de andere herhaling voorbij. Naast dat is de hersenspoeling behoorlijk groot geworden. Mensen worden gek gemaakt met een aantal onderwerpen die zelfs maar van één kant belicht werden. Echte critici werden uit beeld gelaten en er wordt teveel gedemoniseerd en gepolariseerd. Een verhaal kent twee kanten, maar tegenwoordig is maar één kant de juiste. En mensen nemen dit klakkeloos over zonder er zelf eens echt kritisch naar te kijken.

TV
Foto door JESHOOTS

Praatprogramma’s (talkshows) zijn hier een heel groot voorbeeld van. Hier wordt geen echte kritische toon meer gezet, behalve wat poppenkast zodat het af en toe lijkt alsof men kritisch kan zijn. Maar de echte criticus blijft buiten beeld of wordt constant onderbroken en aangevallen door aangeschoven hyena’s aan de praattafel. Op mij maakt dit totaal geen indruk, alleen maar walging die boven komt drijven. Tijd die ook nog eens gevuld wordt met de ‘zogenaamde’ wetenschappers of experts, wat tegenwoordig een hol begrip is geworden (al dan niet door belangen).

Datzelfde geldt voor journalisten. Ook dit vak lijkt uitgestorven. Er zijn maar weinig journalisten die ik kan vertrouwen en waarderen. Zeker als ik dan ook nog eens kijk naar hun gedrag op TV of op social media. Van een journalist verwacht ik nieuwswaarde, geen geventileerde meningen en waar ze andere mensen te kak zetten. De term hoernalisten zoals sommige het noemen, vindt ik vaak wel op zijn plek.

Er zijn voor mij persoonlijk veel redenen om de TV de deur uit te doen. Figuurlijk dan, want ik gebruik mijn TV wel nog voor games te spelen en mijn streamingsdiensten te bekijken. Maar geen minuut die ik nog spendeer aan het kijken naar normale TV.

Series en films op streamingsdiensten

De gewone TV ging bij mij dus de deur uit. Kastje met TV abonnement was voor mij dus vanaf dat moment verleden tijd. Mijn tijd wil ik hieraan niet meer spenderen en dat zal ook niet terug komen.

Ik ben wel een groot fan van films en series kijken. Het beste alternatief zijn dan streamingsdiensten. Voorheen had ik nog een ontzettend grote collectie aan DVD’s met films en series. Elke keer kwam je na het shoppen wel thuis met wat nieuwe aanwinsten. Nadeel is dat veel van deze spullen na een keer kijken in de kast bleven staan (of achteraf een miskoop omdat het tegen viel). De collectie is behoorlijk ingekort. En ik kan zeggen dat dit ook behoorlijk in ruimte scheelt. Een verzameling DVD’s neemt uiteindelijk ook veel ruimte in beslag.

Met de komst van streamingsdiensten heb ik ook geen fysieke media meer nodig eigenlijk. Via de streamingsdiensten heb je de draagbare bibliotheek altijd op zak. Je kunt immers via diverse apparatuur je serie of film starten. Als je veel streamt is een speciaal kastje geen overbodige luxe. In een ander blog zal ik mijn apparaatje beschrijven die ik gebruik om te streamen naar TV.

Het streamen heeft voordelen. Je kunt kijken wanneer je dat zelf wilt en zonder onderbroken te worden door vervelende reclame. En je gaat verder waar je gebleven was. Je start en stopt wanneer jij dit wilt zonder iets te missen.

De streamingsdiensten die ik gebruik

Tegenwoordig bestaan er heel wat streamingsdiensten. Dit zijn allemaal betaalde diensten. Ik maak geen gebruik van de gratis diensten en ook geen gebruik van VPN. Met alle streamingsdiensten die ik heb, kan ik me overdag of in de avond goed vermaken. Een wereld vol met films en series om te kijken. Om alles netjes bij te houden maak ik gebruik van een app waar ik exact alles kan bijhouden. Ik zal deze app nog toelichten in een ander blog.

Hieronder een opsomming van de diensten die ik gebruik. Bij al deze diensten gaat het mij dus om films en series te kijken. Niets anders dan dat.

  • Netflix
  • HBO MAX
  • Skyshowtime
  • Videoland
  • Prime video (met verschillende add-on)
  • Disney Plus
  • NPO Plus
  • Canal Digital
  • Discovery (Onlangs opgezegd. Reden dat HBO en Discovery worden samengevoegd)

NPO Plus staat ertussen omdat ik hier toch de nodige (Nederlandse} content aan series en films kan kijken die elders niet beschikbaar zijn. De rest van deze streamingsdienst wordt niet bekeken. Zoals eerder vermeld, ik verafschuw de gewone reguliere TV.

Ik ben reuze benieuwd of jullie ook alleen gebruik maken van streaming of ook de gewone reguliere TV. Laat dit bijvoorbeeld weten in een reactie op hieronder. Ook ben ik benieuwd welke diensten jij gebruikt eventueel.

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: