Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Welkom op Roger’s Magazine

Laatst geüpdatet op 9 november 2022

Middels dit artikel wil ik mezelf een stukje voorstellen, en hoe deze website tot stand is gekomen. Zo leert u de persoon achter deze website kennen en weet u een beetje welke kant ik uit wil met deze website. Op moment van schrijven is de website nog in ontwikkeling en zal verder uitgebreid worden. Het is een persoonlijk blog in de vorm van een magazine. Vandaar ook de naam Roger’s Magazine.

Stukje over mezelf als auteur van de website

roger wagemans italieIk ben een levensgenieter die leeft van dag tot dag. Mijn levensmotto is dan ook “durf te leven en geniet van de mooie momenten”. Dit gevoel is heel sterk toegenomen na een gebeurtenis in 2021/2022. Voorheen was ik elke dag van ochtend tot avond bezig met het afvalprobleem in onze mooie stad Dordrecht. Op vrijwillige basis was ik hiermee constant bezig, dit was een levenswerk geworden. Veel van dit werk verscheen dan ook in de media: op TV, in de kranten en op de radio is dit heel vaak ter sprake gekomen. Niet alleen voor het werk dat ik deed, ook de bijkomende oorzaken, problemen en tegenwerking kwamen veel aan bod. Ondanks alle problemen liet ik me niet uit het veld slaan, ik was heel standvastig. Maar er brak een moment aan dat het zo tegengewerkt werd, dat ik er eigenlijk een einde aan maakte. Maar, ergens kon ik het niet laten en pakte na een loop van tijd de boel toch weer op. Al was dit van korte duur de herstart; toen mijn partner ernstig ziek werd heb ik alsnog alles uit handen laten vallen.

In de periode dat hij ziek was moest ik hem verzorgen en wilde altijd voor hem klaar staan. Hiervoor had ik geen tijd om het werk (ook niet voor even) voort te zetten. In die periode ging ik ook heel goed nadenken over alles. Zo ook over het vrijwilligerswerk dat ik dus zeven dagen in de week verrichte. Ik kwam tot inzicht dat het naast dweilen met de kraan open, afgewogen door de constante tegenwerking van gemeente en de afvalverwerker HVC, het niet waard was deze strijdt voort te zetten. Ik wilde ruimte maken om wat nieuwe dingen te doen. Aan mezelf en mijn partner te denken, meer te gaan genieten van andere dingen en wat leuke vrijetijd in het leven te roepen. En dus zegde ik alles op, inclusief de website en social media die daar over ging.

Een andere invulling, waaronder deze website

website badminton dbcIn een jaar tijd ben ik mijn leven dus een hele andere invulling gaan geven, waarbij ik mijn partner en mezelf boven alles stel. Hiermee bedoel ik dat we er samen nog meer uithalen en dat samen proberen te doen en vooral genieten van alles wat we doen. Het leven is te kort om dingen aan je voorbij te laten gaan en je wilt achteraf ook geen spijt krijgen van de dingen die je had kunnen doen, maar niet gedaan hebt. Daar is sporten, in dit geval Badminton, er een van geworden. Sporten was mijn ding al heel lang niet meer, maar dit is dus veranderd. Ik geniet zo van, dat ik eigenlijk ‘niet meer van het veld ben te slaan’. Overigens doe ik dit bij een leuke vereniging, bij DBC Space Shuttle Dordrecht.

Verder ben ik groot liefhebber van reizen, series en films kijken en schrijf graag. Eem website onderhouden is niet nieuw voor me, maar wel een persoonlijke website zoals ik deze nu ben begonnen. Deze is dus pas nieuws en hoop dat ik deze een mooie invulling kan gaan geven in de toekomst. Hierbij probeer ik wat variërende onderwerpen aan te houden dat zorgt voor wat afwisseling en niet gericht op één specifiek iets.

Wijkwandeling met ViaCultura

Met Viacultura maakte ik een wijkwandeling door mijn wijk Crabbehof, in de periode dat ik nog bezig was met mijn afvalproject. In deze video vertel ik meer over mijn leven en de passie die ik toen had. Deze wandeling deed ik samen met Eveline van de Lagemaat.

 

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: